Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Kāpēc apgūt mašīnbūves tehniķa profesiju?

24.05.2023
 
Mūsdienās joprojām ir ļoti daudz tehnikas un būvju, kuras tiek veidotas no metāla, tāpēc ir nepieciešami speciālisti, kuri spēs no metāla izveidot detaļas un konstrukcijas. Mašīnbūves tehniķis ir mašīnbūves un metālapstrādes ražošanas nozares speciālists, kurš, sadarbībā ar dažāda līmeņa metālapstrādes speciālistiem, piedalās metālapstrādes tehnoloģiskā procesa sagatavošanā, organizēšanā un realizēšanā.

Latgales Industriālais tehnikums piedāvā apgūt mašīnbūves tehniķa profesiju. Mācību laikā tevi iemācīs apstrādāt metāla virsmas, lodēt un alvot metāla virsmas un detaļas, veikt remontdarbus mašīnbūvē u.c. Šeit var iepazīties ar profesionāliem mācību priekšmetiem, kurus apgūsi mācību procesa laikā.

Iegūstot šo kvalifikāciju, Tu varēsi strādāt tādos uzņēmumos kā SIA “Zieglera Mašīnbūve”, SIA “East Metal”, kā arī citos uzņēmumos, kuri nodarbojas ar mašīnbūvi un metālapstrādi. Kā arī pēc tehnikuma absolvēšanas ir iespēja tālāk mācīties augstskolā, lai paaugstinātu savas profesionālās zināšanas un iegūtu augstāku kvalifikācijas līmeni.
 
Kāpēc apgūt mašīnbūves tehniķa profesiju LIT?
  • Mašīnbūves tehniķis profesiju var apgūt pēc pamatizglītības 4 gadu laikā;
  • Šī profesija ir pieprasīta darba tirgū, jo uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar metālapstrādi un mašīnbūvi, ir nepieciešami labi speciālisti, kur strādās ar metāla daļām un konstrukcijām;
  • LIT būs iespēja piedalīties darba vidē balstītajās mācībās;
  • Lai paplašinātu izglītojamo redzes loku un profesionālo pieredzi, tehnikums piedāvā ERASMUS+ programmas ietvaros stažēties praksē ārvalstu uzņēmumos, kurā varēsi piedalīties arī Tu;
  • Kā arī tehnikumā ir labi iekārtota dienesta viesnīca, kurā Tu varēsi dzīvot mācību laikā;
  • Iespējas saņemt stipendiju līdz pat 150 EUR.
« atpakaļ