Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Audzēkņu saliedēšanās pasākums "Mana nākotnes profesija un sports"

26.09.2023
 
Šā gada 26.septembrī, laikapstākļu lutinātā otrdienas pēcpusdienā, saules ieskautā LIT teritorijā, pirmā kursa izglītojamie tikās jauno audzēkņu saliedēšanās pasākumā "Mana nākotnes profesija un sports".
Pavisam kopā pasākumā piedalījās desmit pirmā kursa grupas, pasākums norisinājās tehnikuma teritorijā svaigā gaisā gan pie jaunās teju atklātās sporta halles, gan tehnikuma teritorijas iekšpagalmā. Pasākuma galvenais mērķis bija aktīvi, aizrautīgi un dzīvespriecīgi saliedēt jaunos izcilniekus, viņu grupas, kā arī iepazīt tuvāk savus kursa un skolas biedrus vēl nebijušā gaisotnē. Saliedēšanas pasākums tika veidots sacensību formāta veidā no astoņiem atsevišķiem posmiem, kuros tika dota iespēja atraktīvi pārbaudīt iemaņas un prasmes izvēlētajā profesijā. Pārbaudījumi tika izvietoti tehnikuma teritorijā, veidojot riņķa formātu, kas paredzēja grupu rotēšanu no viena uz citu posmu tā, lai komandas raiti spētu izpildīt uzdevumus un pārvietoties uz nākamo. Par to, lai sacensības tiktu aizvadītas godīgi un drošā vidē, palīgā tiesāt pasākumu tika pieaicināti atbildīgie 2-04 grupas kursa audzēkņi, kuri savu uzdevumu veica godam un ar lielāko atbildību - netika fiksēts neviens krāpšanas gadījums, un varam ar lepnumu apstiprināt, ka no pasākuma netika izraidīts neviens nekārtības cēlājs, viss norisinājās ļoti mierīgi un pozitīvi! Par to arī viņiem liels paldies un virtuāls cepums par labi padarītu darbu! Katra posma, uzdevuma rezultāti tika summēti un beigās, apvienojot visus rezultātus, tika paziņoti pirmo trīs vietu ieguvēji, kuri, sviedriem līstot, godam nopelnīja diplomus un skaļākos iespējamos aplausus Daugavpilī! Par patīkamu pārsteigumu parūpējās LIT virtuve, kas visām jauniešu grupām sarūpēja gardākās picas, kādas pieejamas šajā reģionā – picas, tika apēstas ātrāk nekā tika pasniegtas paplātes ar tām - gardas! Neskatoties uz uzvarētāju noskaidrošanu, katra grupa arī saņēma sev piešķirtu nomināciju, kura šoreiz paliks noslēpumā tīta, taču atklāsim pirmo trīs vietu ieguvējus:
  • Trešo vietu un iedomātās bronzas medaļas un kausu ieguva 1-36 grupa, kura parādīja pašaizliedzīgu raksturu un unikālas sadarbības spējas. Paldies par to!
  • Otro vietu, sakostiem zobiem un ar neizmērojamu degsmi, ieguva 1-04 grupa, kura pēdējā brīdī izrāva otro vietu no 1-36 grupas! Apbrīnojami!
  • Pirmo vietu, rādot neatkārtojamu sinerģiju savā starpā, neatstājot aiz sevis nevienu kritušo, pārliecinoši un pelnīti izcīnīja 1-02a grupa! Bez vārdiem!
Sporta skolotāji - Edgars, Inese un Jānis - izsaka milzīgu paldies visiem jauniešiem, kuri izturēja, parādījās, piedalījās gan fiziski, gan morāli! Skolotāji saka paldies atbalstītājiem, brīvprātīgajiem, līdzjutējiem un visiem, kuri turēja īkšķus, lai pasākums būtu izdevies!

Jautājot skolotājam Edgaram, kā pagāja pasākums, kādas sajūtas, kādas refleksijas, kā jau ierasts, savā miera telpā būdams, skolotājs ar platu smaidu atbildēja: "Viss bija OKEJ!". Skolotājas Ineses smaids bija vēl platāks ar tālāk sekojošu atbildi: "Viss bija ļoti Okej!". Skolotājs Jānis pievienojās ar tikpat izsmeļošu atbildi: "Bija Okej! Ir kur augt!". Liels paldies veltāms mūsu mīļajai, nu jau bijušajai sporta organizatorei Alīnai, par to, ka sagatavoja šo pasākumu, parūpējās par uzdevumiem un veicināšanas balvām!

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: sporta skolotāji
 
« atpakaļ