Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Latvijas Republikas Proklamēšanas 105.gadadienas svētku koncerts: “Sadzirdi Latviju!”

16.11.2023
 
Ir rudens. Krāšņos ziedus dārzos nokodusi salna, vējš aizpūtis krāsainās koku lapas. Taču pelēkajā novembra rītā krāšņi plīvo sarkanbaltsarkanie karogi. Šogad Latgales Industriālā tehnikuma audzēkņi, skolotāji, darbinieki un viesi 16.novembrī pulcējās aktu zālē, lai kopā nosvinētu Latvijas Republikas Proklamēšanas 105. gadadienu!

Latviešu tauta ir piedzīvojusi garu ceļu un cīnījusies, lai iegūtu un uzturētu savas valsts neatkarību. Vēsture ir pilna ar svarīgiem brīžiem, kas ietekmēja valsts likteni. Pasākuma laikā tika pieminēti Latvijas vēsturē svarīgie brīži: himnas apstiprināšana, karoga pacelšana, neatkarības iegūšana.

Ar savu klātbūtni un svētku uzrunu uzstājās tehnikuma direktore Ināra Ostrovska,  politiķi Aldis Adamovičs, Janīna Kursīte un SIA “East metal” pārstāve Jūlija Sokolova vēlēja Latvijai Saules mūžu.

Novembrī, Latvijas mēnesī, tehnikumā norisinājās divi konkursi. Viens no tiem bija Diktātu konkurss “Komati glābj dzīvības”, kurā 1.vietu ieguva 3-04 grupas audzēkne M.Stagoršne, 2.vietu - 3-03 grupas audzēkne K.Fjodorova, 3.vietu - 4-03 grupas audzēkne K.Mališeva. Literāro darbu konkursā “Es Tevi, mana Latvija, tik ļoti mīlu” aktīvāka bija 3-03 grupa un šīs grupas audzēknes ieguva godalgotās vietas: 1.vieta – D.Grustānei, 2.vieta – A.Ambrosovai, 3.vieta – V.Jurašai, atzinība – K.Fjodorovai un A.Lapinskai. Par iegūto 2.vietu Daugavpils profesionālās izglītības iestāžu konkursā “Mans veltījums Latvijai” pateicības saņēma vispārējās vidējās izglītības skolotāji N.Andrejeva, N.Golubeva un O.Ostrovskis, kā arī  2-04 grupas audzēkņi  K.Kurmakajevs un K.Lukjanska, 2-03 grupas audzēkne V.Kižlo un 3-04 M.Stagoršne.

Izskanēja burvīgs Latgales Industriālā tehnikuma audzēkņu koncerts ar patriotiskām dziesmām un tautas dejām un skolotājas J.Didevičas sirsnīgā uzstāšanās. Koncertā piedalījās Daugavpils Ķīmijas apkaimes pirmsskolas izglītības iestādes grupa "Cielaviņa", skandējot tautasdziesmas. Mūsu tehnikuma jaunieši iededza piecas sveces. Katras sveces liesma simbolizēja vērtību: piemiņu, cerību, gaismu tumsā, siltumu, uzplaukumu un izaugsmi.

Paldies ikvienam, kurš piedalījās pasākuma organizēšanā. Mēs apvienojāmies kā viens vesels, ar vienu sirdi un vienu mērķi – aizsargāt mūsu valsti un veicināt valsts izaugsmi caur personisko attīstību, jo katrs no mums ir svarīgs mūsu valstī Latvijā.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja Audzināšanas nodaļa 
« atpakaļ