Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Celtnieku brančs

01.02.2024
 
2024. gada 01. februārī Latgales Industriālajā tehnikumā (LIT) tika organizēts seminārs būvniekiem, būvniecības nozares speciālistiem, pedagogiem un izglītojamajiem – “Celtnieku brančs”.
Seminārs notika ar mērķi pilnveidot pedagogu, izglītojamo un būvniecības nozares speciālistu profesionālās zināšanas par AirLess špaktelēm un gruntīm.

Seminārā uzstājās SIA „Baltgips” oficiālā pārstāve Vera Leflere, kura stāstīja par Semin špaktelēm ģipškartona šuvju aizpildīšanai un virsmas apstrādei:

- gatavu lietošanai un pastiprinātu ar mikrošķiedru,
- īpaši pielāgotu lietošanai mitrumizturīgajam ģipškartonam un ieteicamu arī ģipša blokiem, gāzbetonam utt.,
- ļoti ekonomisku – iznākums no 20kg ir identisks 27,5 kg tradicionālā maisījuma,
- ar augstu baltuma pakāpi, ļoti labu pārklājuma spēju,
- universālo daudzfunkcionālo špakteli, plastisko un ļoti viegli uzklājamo,
- elastīgo remonta špakteļmasu, uz sveķu un stiklšķiedras bāzes,
- u.c.

Tika demonstrēti gan špakteļu paraugi, gan video par špakteļu uzklāšanu. Semināra dalībniekiem tika stāstīts arī par videi draudzīgo izolāciju, Airless pārklājumu, gruntīm. Īpašu ievērību ieguva gruntis „GAMME 99”. Pateicoties to sastāvam, ievērojami tiek samazināts iekštelpu gaisa piesārņojums uzreiz pēc uzklāšanas. Gruntis „GAMME 99” ir ļoti ieteicamas darbam neaizsargātu cilvēku mājās (grūtnieces, bērni, vecāka gadagājuma cilvēki, astmas slimnieki utt.). Ideāli piemērotas gan celtniekiem, gan mājokļu īpašniekiem, kuri vēlas saviem spēkiem veikt būvniecības darbus. Vera Leflere izskaidroja, kas ir GOS (Gaistošie organiskie savienojumi), demonstrēja videi draudzīgu izolāciju (GAMME BREF), kas sastāv no poliestera šķiedrām, kas iegūtas, pārstrādājot plastmasas pudeles (38 pudeles tiek pārstrādātas panelī ar izmēru 1m2x10cm) un dažādas šuvju lentes, kuras ir ideāli piemērotas SEMIN sausajiem maisījumiem un gatavām špaktelēm.

SIA „ALBAU” reģionālais pārdošanas menedžeris Agris Šlaveiks demonstrēja špaktelēšanas un izlīdzināšanas instrumentus (labākos risinājumus) – mikserus, teleskopiskos kātus, u.c. - izstāstīja to priekšrocības salīdzinājumā ar tradicionālajiem instrumentiem.
Paldies semināra vadītājiem par sadarbību un gaidīsim praktisko semināru, kur būs iespēja izmēģināt demonstrētos materiālus un instrumentus!

Fotogalerija


Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ