Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

“Kas? Kur? Kad?” sezonas noslēdzošā spēle

09.05.2019
 

Vēstures nedēļas ietvaros, 9.maijā, Daugavpils Būvniecības tehnikumā norisinājās erudītu spēles “Kas? Kur? Kad?” ceturtā, sezonas noslēdzošā spēle. Tās tēma bija “Dzīve arī ir vēsture”, spēlē piedalījās 13 komandas.

Sīvā cīņā, iegūstot 45 punktus, turnīrā uzvarēja grupa 1-15 Apdares darbu tehniķi. Atpaliekot no uzvarētāja par vienu punktu, otrajā vietā ierindojās grupa 1-04 Arhitektūras tehniķi. Pamatlaikā abas komandas ieguva vienādu punktu skaitu un uzvarētāja noteikšanai tika rīkota pārspēle, kurā uzvarētājs tika noskaidrots trešajā jautājumā. Ar iegūtiem 30 punktiem godpilnajā trešajā vietā šoreiz ierindojās grupa 1-03 Interjera noformētāji.

Kā iepriekš tika solīts, šoreiz jautājumu tīklā bija iekļauti arī jautājums par Daugavpils Būvniecības tehnikumu. Spēle kopumā izdevās interesanta, jautājumu apspriešana izvērtās vētraina, saspringta un pat dramatiska. Par pārsteigumu spēlē parūpējās arī grupas 2-02 pārstāvis GusevsVladislavs, kurš spēlējot par komandu viena pats, spēja  izcīnīt augsto 7.vietu.

Audzēkņii nereti mēdz teikt, kādēļ mums mācīties to vai citu priekšmetu, ja  tas mums dzīvē nenoderēs. Viena no pasākuma organizatorēm, spēles “Kas? Kur? Kad?” maģistre Nataļja Leončuka uzsver, pat, ja priekšmets dzīvē tik tiešām nenoderēs, pilnīgi noteikti noderēs neironu saites, kuras šie priekšmeti attīsta, jo jebkurš priekšmets attīsta domāšanu un loģiku.

“Spēlē “Kas? Kur? Kad?”, dažādās citās viktorīnās ne vienmēr uzvar tas, kuram ir vairāk zināšanu. Bieži vien uzvar tas, kuram ir labāka loģika, jo ir jautājumi, uz kuriem atbildes zināt nav iespējams, bet līdz kurām var nonākt loģiskā ceļā,” uzsver Nataļja.

Kopvērtējumā, četru spēļu kopsummā ar iegūtiem 53 punktiem par “Kas? Kur? Kad?” par uzvarētāju šosezon ir kļuvusi un ceļojošo kausu ieguvusi grupa 0-15a “Apdares darbu tehniķi” (audzinātāja Ludmila Bogačova).

Četrgadīgās apmācības izglītojamo konkurencē ar iegūtiem 50 punktiem otru gadu pēc kārtas nepārspēta ir palikusi un ceļojošo kausu ieguvusi grupa 2-15 “Apdares darbu tehniķi” (audzinātājs Edgars Ļehovs). Par vienu punktu no uzvarētājiem atpalika grupa 1-04 “Arhitektūras tehniķi” (audzinātājs Antons Bogačovs). Trešajā vietā ar izcīnītiem 43 punktiem ierindojās grupa 1-15 “Apdares darbu tehniķi” (audzinātāja Inese Livmane).

Godpilno 4.vietu ar izcīnītiem 40 punktiem šogad dala grupas 3-04 “Arhitektūras tehniķi” (audzinātāja Nataļja Golubeva) un 3-23 “Inženierkomunikāciju tehniķi” audzinātāja (audzinātāja Nataļja Leončuka). Iegūstot pa 37 punktiem, piekto vieta šoreiz dala grupas 1-02 “Auto diagnostiķi” (Virginija Fjodorova) un 1-03 “Interjera noformētāji” (audzinātāja Sigita Ignatāne). Tikai par punktu mazāk šosezon ieguva un augstajā sestajā vietā ierindojās grupa 2-03 “Interjera noformētāji” (audzinātāja Nataļja Andrejeva).

Aprīlī Daugavpils Būvniecības tehnikuma un Daugavpils novada apvienotā komanda (kapteinis Nataļja Leončuka) Latvijas čempionātā savā reitinga grupā izcīnīja pirmo vietu un ieguva reitinga kausu. Šis komandai ir pirmais šāda veida sasniegums.

Kluba “Erudīts” dalībnieki nākamgad plāno turpināt startēt starptautiskajās sinhronās spēles turnīros un lolo cerību vēlreiz iegūt tiesības startēt Latvijas čempionātā. Spēles “Kas? Kur? Kad?“ tradīciju tehnikumā plānots turpināt arī nākamgad.

Spēles organizatori saka lielu paldies tehnikuma administrācijai par “Kas? Kur? Kad?” kustības atbalstu.

Sagatavoja: Ivars Soikāns un Nataļja Leončuka

« atpakaļ