Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Profesionālās pilnveides kursi Spānijā

30.07.2021
 
 

Uzsākot īstenot Erasmus+ projektu “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem”, Daugavpils būvniecības tehnikuma skolotāja Liene Briede apmeklēja profesionālās pilnveides kursus “Digitālā klase” (Digital Classroom) Malagā, Spānijā. Kursi norisinājās no 19.-23. jūlijam un tos organizēja starptautiskais mācību centrs iDevelop Teacher Training, kas specializējas izglītības nozarē strādājošo  profesionālajā pilnveidē, piedāvājot izglītojošus pasākumus saskaņā ar Erasmus + programmas  principiem un jaunākajām tendencēm izglītībā.
Kursu mērķis bija apgūt stratēģijas jēgpilnākai jaunāko tehnoloģiju izmantošanai mācību procesā. Pašlaik tehnoloģijas mācību procesā tiek plaši izmantotas ne tikai Latvijā, bet arī lielākajā daļā Eiropas valstu izglītības iestāžu, tāpēc būtiskas bija diskusijas par to, kādas ir priekšrocības un trūkumi digitalizējot mācību procesa norisi. Kursos piedalījās skolotāji no Polijas, Ungārijas, Spānijas, kas dalījās ar savu pieredzi, organizējot mācību procesu attālināti.
Bija iespēja apgūt jaunus veidus kā izmantot audio materiālus (audiacity - audio rediģēšanas programma, Babadum aplikācija - iespējas attīstīt klausīšanās prasmi dažādās valodās), veidot un rediģēt video (Biteable, Powtoon, Movie Maker), veidot interaktīvas prezentācijas (Prezi.com), organizēt mācību procesu izmantojot Google Classroom un Moodle. Tika pārrunāti arī autortiesību jautājumi, izmantojot tiešsaistē pieejamos materiālus.
Papildus digitālajām prasmēm mobilitātes laikā tika apskatīta arī Malagas pilsēta, kas atrodas Spānijas dienvidos – Andalūzijā un ir slavena ar smilšainajām Vidusjūras pludmalēm Saulainā krasta (Costa de Sol) piekrastē, muzejiem (Malaga ir gleznotāja Pablo Pikaso dzimtene). Pilsētai ir vairāk kā 3000 gadu sena vēsture, tāpēc tajā ir atrodamas ievērojamas vēsturiskās celtnes, piemēram, Alcazaba cietoksnis.
2021./2022. mācību gadā Erasmus+ projekta “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem” (Nr. 2020-1-LV01-KA101-077299) ietvaros tiek plānotas vēl vairākas starptautiskās mobilitātēs, apmeklējot profesionālās pilnveides kursus Grieķijā, Horvātijā, Islandē un citās valstīs. Vairāk informācijas par projektu skatīt šeit

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
« atpakaļ