Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Karjeras nedēļas aktivitātes arī skolēniem

17.10.2021
   No 11. līdz 15. oktobrim visā Latvijā norisinājās ikgadējā Karjeras nedēļa. Šogad karjeras nedēļas sauklis bija “IKT tavai karjerai”, kuras mērķis bija iepazīstināt skolēnus  ar aktuālākajam tehnoloģijām, uzzināt par to lietojumu, kā arī attīstīt informācijas un komunikācijas prasmes.

Kā ik gadu, arī šogad Daugavpils būvniecības tehnikums piedāvāja dažādas aktivitātes skolēniem, kurās dalību ņēma vairāk kā 800 skolēnu no 11 mācību iestādēm.

Karjeras nedēļas aktivitātes skolēniem:

1.-3. klasei tika sagatavota prezentācija par būvnieka un arhitekta profesijām, viedajām tehnoloģijām viņu darbā, mājas būvniecības procesa atspoguļojums. Pēc prezentācijas noskatīšanas un pārrunām, skolēniem tika piedāvāts grupu darbs, kur ar kokaa kociņu un plastilīna palīdzību viņiem vajadzēja “uzbūvēt” savu māju un klasei kopā - pilsētu. Kā arī bija iespēja piedalīties izveidoto darbu fotogrāfiju konkurss. Radošākajiem darbiem ir sagatavotas arī īpašas veicināšanas balvas no mūsu tehnikuma.

4.-6. klasei tika piedāvāta interaktīva spēle vietnē ParProf.lv ar uzdevumiem "Iepazīsti lauksaimnieka profesiju!" (spēle platformā, kuru var veikt gan individuāli, gan grupās, darba lapas par profesijām un IT tehnoloģijām nozarē).

7.-9. klasei bija iespēja ar prezentācijas palīdzību iepazīties ar būvniecības nozares profesijām un tehnoloģijām un piedalīties Quizz viktorīnu, kur bija jāatpazīst dažādu tehnoloģisko risinājumu pielietojumu dažādās profesijās.

Paldies skolu karjeras konsultantiem un skolotājiem par aktīvo iesaistīšanos!

Aktivitātēs piedalījās: Daugavpils 3. vidusskola, Daugavpils 13. vidusskola, Daugavpils J. Raiņa 6. vidusskola, Daugavpils 15. vidusskola, Daugavpils 12. vidusskola, Daugavpils Valsts ģimnāzija, Daugavpils 9. vidusskola, Daugavpils 10. vidusskola, Daugavpils 11. vidusskola, Ezernieku vidusskola, Augšdaugavas novada Lāču pamatskola.

Sagatavoja: Jeļena Viršuta

Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ