Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumi DBT

24.01.2022
 

Daugavpils būvniecības tehnikumā no 2020.gada 20.janvāra līdz 24.janvārim norisinājās 1991.g.barikāžu aizstāvju atceres dienai veltīta patriotiskā nedēļa.

Lai atcerētos 31 gadus senos tā laika notikumus tiešsaistē ZOOM platformā tehnikuma bibliotekāre sadarbībā ar vēstures skolotājiem un Latgales Centrālo bibliotēku īstenoja bibliotekārās stundas “Domā par Latviju – piemini barikādes”, kurās dalību ņēma vairāk kā 100 tehnikuma audzēkņu (gr.2-33, 2-03, 2-02, 3-35, 3-33, D3-09, D2-02, D2-15, V1-52, V-062A). Bibliotekāro stundu vadīja lektore Olga Beilina, Latgales Centrālās bibliotēkas lietotāju apkalpošanas nodaļas speciāliste.

Latvijas Tautas frontes organizētās barikādes, kurās piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji no visiem novadiem, bija unikāls nevardarbīgas pretošanās paraugs. Tas bija satraukumu pilns laiks, kad kopā pulcējās visi, kuri savā sirdī loloja ideju par brīvu Latviju.

Pasākuma laikā jauniešiem bija iespēja uzzināt par svarīgākajiem notikumiem vēstures kontekstā, kas saistīti ar barikādēm. Vēstures notikumi bija apskatīti ne tikai no vēsturnieku viedokļa apkopojuma, bet bija arī iespēja noklausīties barikāžu dalībnieku notikumu liecības. Stundā tika pieminēti cilvēki, kuri zaudēja dzīvību un tika izklāstīta notikumu gaita un to, kādēļ šie notikumi tiek turēti atmiņā un kur var sastapt barikāžu piemiņas zīmes šobrīd. Kā arī ikviens tika iepazīstināts ar literatūru un citiem avotiem, kur meklēt informāciju par šiem notikumiem.

Audzēkņiem bija iespēja nonākt pie secinājumiem, ka “Atmiņas uzrakstītas, lai neaizmirst, lai saglabātu”.

Pateicamies par sadarbību Latgales Centrālajai bibliotēkai.

 

Sagatavoja:
Ņikita Aleksejevs
Sabiedrisko attiecību speciālists

« atpakaļ