Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Darba vizīte uz Vāciju, Osnabrikas novadu un Hasbergenas pagastu

25.05.2022
 

No 22.05.22- 25.05.2022 Daugavpils būvniecības tehnikuma vadība, direktore Ināra Ostrovska un direktores vietniece attīstības un inovāciju jomā Oksana Soročina un Augšdaugavas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins un Višķu pagasta priekšsēdētājs Jānis Proms atradās darba vizītē Vācijā, Osnabrikas rajonā un Hasbergenas pašvaldībā.

2021.gada 18.augustā Daugavpils būvniecības tehnikumu Daugavpilī un Višķos apmeklēja viesi no Osnabrikas (Vācija), un Augšdaugavas novada domes un Biedrības “Drei Stufen” – “Trīs pakāpieni” pārstāvji. Iepriekšējā gadā Delegāciju iepazīstināja ar Tehnikumu, tā darbības virzieniem un pārrunāja sadarbības iespējas audzēkņu pieredzes apmaiņas un mācību mobilitātēm uz Vācijas profesionālajām mācību iestādēm un uzņēmumiem ar Osnabrikas rajona Hasbergenas pašvaldības mēru. Šīs tikšanās laikā Tehnikuma un Augšdaugavas novada pārstāvi tika uzaicināti uz Osnabriku un Hasbergenu, Vācijā, kurā atrodas AMAZONEN-Werke ražotne un galvenā mītne Vācijā. 23.08.2021. Daugavpils būvniecības tehnikuma IPĪV „Višķi” notika tikšanās ar SIA "AMAZONE" īpašnieci Baibu Mikālu, Lauksaimniecības un industriālās tehnikas asociāciju (LITA), Augšdaugavas novada pašvaldības pārstāvjiem– pārrunāts svarīgākais lauksaimniecības nozarē, izskatīts jautājums par smago spēkratu mehāniķu izglītības programmas nepieciešamību un attīstību, kā arī tehnikuma sadarbību un ietekmi uz Višķu pagasta attīstību. SIA "AMAZONE" uzņēmuma, kas atrodas Latvijā, darbības sfēra ir augstvērtīgas un kvalitatīvas lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība un serviss.

22.05.22-25.05.22 Pieredzes apmaiņas braucienā notikušas vizītes pie Hasbergenas pagasta priekšsēdētāja Adriana Šēfera, Osnabrikas novada priekšsēdētājas Annas Kebšules, jo tieši šajā pašvaldībā atrodas Vācijas uzņēmuma Amazone-Werke ražotne. Latvijas delegācijai bija iespēja apmeklēt uzņēmumu AMAZONEN-Werke, iepazīties ar tā īpašnieku Kristianu Dreijeru, eksporta vadītāju Jenu Meissneru, un apmeklēt eksperimentālā laukuma poligonu, kurā notiek Amazone-Werke ražoto lauksaimniecības agregātu izmēģinājumi.  

Darba vizītes gaitā notikusi tikšanās arī ar Eiropas parlamenta deputātu Timo Wölken Hasbergenas rātsnamā un tika iepazīta Osnabrikas ebreju kopiena un rabīns Šimi Langa. Osnabrikas reģionālās lauksaimniecības un cilvēku pakalpojumu kompetences centra apmeklējuma laikā (BBS-Haste)–iepazināmies ar izglītības iestādes darba organizāciju, izglītības programmām, materiāli tehnisko bāzi un duālās izglītības īpatnības, īstenojot lauksaimniecības izglītības programmas, kā arī pārrunājām nākotnes ieceres un turpmākās sadarbības iespējas un pieredzes apmaiņas braucienu iespējas.

Izsakām pateicību Vācijas sadarbības partneriem, Augšdaugavas novada pašvaldībai un Višķu pagastam par savstarpēju interesi Lauksaimniecības, Augkopības un  Smago spēkratu jomu attīstības virzienu definēšanu.

Fotogalerija

Papildus informācija:

https://www.landkreis-osnabrueck.de/presse/pressestelle/pressemeldungen/58257-delegation-aus-lettland-besucht-landkreis-osnabrueck?fbclid=IwAR2GjBBNeF8P_QCD62HTa03qpbSRxEMGk8pzwnXJKCk3fmLnNjiDEuyDfko

 

https://www.vfl.de/delegation-lettland/?fbclid=IwAR0nnp5X6FLbl5DcJ6mtewMt1Im1Ftmwk_qf7gSq9r3-I0MTF6NL__xxpO0

 

« atpakaļ