Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Transportlīdzekļu krāsotāji iepazīst Portugāli

27.11.2022
 

No 7. līdz 27. novembrim, Erasmus + programmas ietvaros Latgales industriālā tehnikuma 4 topošie transportlīdzekļu krāsotāji papildināja praktiskās iemaņas viesojoties pie EUROYOUTH Portugal, Lisabonā.

Kopā ar otrā kursa izglītojamajiem, kā pavadošā persona devās projektu koordinatore Viktorija Baranovska.

Izglītojamie strādāja vietējos auto virsbūvju servisos. Profesionāļu pārraudzībā viņi veica automašīnu un to detaļu sagatavošanu krāsošanai. Tās tika tīrītas, maskētas, gruntētas, špaktelētas, slīpētas un visbeidzot krāsotas.  Tehnikuma jauniešiem bija iespēja iemācīties efektīvāk un ātrāk pildīt veicamos uzdevumus, kā arī analizēt problēmas un patstāvīgi tās risināt. Tika attīstītas spējas strādāt komandā, veidojot pozitīvas attiecības ar visiem darbiniekiem un apkārtējiem cilvēkiem. Mobilitātes noslēgumā uzņemošo iestāžu prakses vadītāji augstu novērtēja izglītojamo labi paveikto darbu.

Triju nedēļu laikā, ikdienā komunicējot ar kolēģiem, prakses organizatoriem un citiem cilvēkiem publiskās vietās, tika uzlabotas angļu valodas iemaņas, kā arī apgūtas pamatfrāzes portugāļu valodā.

Projekta dalībniekiem bija vienreizīga iespēja iepazīt daudzveidīgo Portugāles kultūru un dabas ainas. Ārpus praktiskajām nodarbībām jaunieši apskatīja Portugāles galvaspilsētu Lisabonu, kas plešas uz 7 pakalniem, veidojot pārsteidzošus skatus. Braucienā neiztika bez Porto apmeklēšanas  - senas romiešu pilsētas valsts ziemeļos. Neapšaubāmi, visspilgtāko iespaidu radīja Atlantijas okeāns un to ieskaujošās varenās klintis.

Mācību praksi ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma, projekts Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000006501.

 

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ