Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Orientēšanās pa Daugavpili

01.11.2022
 
Sadarbībā par SIA “Prima Tour”, 2022.gada 1. novembrī, Latgales industriālā tehnikuma izglītojamajiem, bija fantastiska iespēja izzināt Daugavpili programmas “Latvijas skola soma” ietvaros.
Sacensību sākums norisinājās vienības laukumā, kur Izglītojamajiem tika izdalītas darba lapas ar uzdevumiem. Audzēkņiem bija nepieciešams atrast 10 kontrolpunktus, pie kuriem jānofotografējas veidā, kurš ir ierakstīts uzdevumā, piemēram, pie Andreja pumpura krūšutēla jānofotografējas visai komandai Lāčplēša stilā.  Divos objektos tika sagatavoti pašu organizatoru uzdevumi- skrošu rūpnīcā audzēkņiem tika dots uzspēlēt dārts, kur noskaidrots labākais šautriņu metējs, bet Dubrovinas parkā pie strūklakas organizatoriem bija sagatavotas kartītes ar uzdevumiem, kur komandas dalībnieki izvilka, skaļi nolasīja un izpildīja, tie bija jautri, saliedējoši uzdevumi.
Šādā netradicionālā veidā viņi iepazina Daugavpils arhitektūru un dizainu, kino, literatūru, tautas tradīcijas un vizuālo mākslu.
Pateicoties šai foto orientēšanai, izglītojamie stiprināja savu patriotismu un izpratni par dzimtenes iepazīšanu un izzināšanas lomu personīgajā izaugsmē.
Izglītojamo atsauksmes:
  • Man ļoti patika, mums bija jautra komanda, mums izdevās sasniegt gandrīz visus kontrolpunktus, labāk iepazinām pilsētu
  • Orientēšanās bija labi saplānota, patika uzdevumi, bija jautri un izzinoši. Pasākuma organizatori bija izpalīdzīgi.
  • Šī orientēšanās bija lapa prieks veselības uzlabošanas un pilsētas iepazīšanai.
  • Bija lieliska iespēja paelpot svaigu gaisu, un visu dienu nepavadīt telpās
  • Pēc orientēšanās ir gandarījuma sajūta, jo bija interesanti uzdevumi, bija iespēja iepazīt Daugavpils pilsētu.
Izsakām pateicību organizatoriem par profesionalitāti un iespeju interesanti un lietderīgi pavadīt laiku.
 
Sagatavoja
Profesionālās izglītības skolotāja Sarmīte Meļnikova
« atpakaļ