Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Karjeras attīstības atbalsta pasākums „Gūsti pieredzi”

21.01.2020
 

21.janvārī Daugavpils Būvniecības tehnikuma IPĪV „Dagda”  izglītības programmas „Ēdināšanas pakalpojumi” 1.-3.kursa audzēkņi viesojās SIA „TERA ART” restorānā „ART HUB” Daugavpilī. Pasākuma gaitā audzēkņi iepazinās ar izvēlētās profesijas aktualitātēm, jaunākajām tendencēm ēdināšanas jomā, nozares jaunumiem, karjeras veidošanas iespējām, piedalījās steiku pagatavošanas meistarklasē.

Restorāna „ART HUB” vadītāja Iveta Lobanovska pastāstīja par restorāna izveidi un tā attīstību, profesionālam ēdināšanas nozares speciālistam nepieciešamajām prasmēm un iemaņām, karjeras iespējām, kā arī iepazīstināja ar restorāna virtuvi, kuras specializācija ir Eiropas un latviešu virtuves ēdieni, kuri tiek pagatavoti no sezonas produktiem ar radošu pieeju tradicionālām receptēm. Audzēkņi uzdeva dažādus jautājumus, īpaša interese radās par ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem, to daudzveidību, kā arī par to, kā un cik bieži tiek mainīta ēdienkarte. Topošie pavāri saņēma izsmeļošas, pamatotas atbildes.

Radošais un harizmātiskais Aleksandrs Prihodjko, restorāna „ART HUB” šefpavārs, profesionāli vadīja meistarklasi steiku pagatavošanā. Audzēkņi ar interesi klausījās šefpavāra stāstījumā, uzzināja, kāds ir steiku pagatavošanas process no gaļas izvēles līdz pasniegšanai. Audzēkņu acis iemirdzējās, kad notika pats ēdienu pagatavošanas process. Tik veikli, profesionāli šefpavārs veica katru darbību! Kur nu vēl gosper krāsns, karstais trauku skapis, plašais garšvielu un sagatavju klāsts un ēdienu degustācija! Redzētais tā ieintriģēja, ka katram gribējās būt ēdienu gatavošanas pavēlniekam.

Audzēkņi  guva jaunu pieredzi, iepazina restorāna virtuvi, papildināja savas zināšanas par iespējamo karjeras veidošanu ēdināšanas jomā tieši šajā nozarē. Pasākuma noslēgumā tika pārrunāts dzirdētais un redzētais, kas noteikti rosinās domāt par radošu pieeju ēdienu gatavošanā un pasniegšanā.

Pateicamies restorāna „ART HUB” kolektīvam par viesmīlību un dalīšanos pieredzē! Vēlam saglabāt nemitīgo meklējumu un pilnveidošanās dzirksti!

Pasākums rīkots projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.


Fotogalerija

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Ārija Šumeiko

« atpakaļ