Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņi Ēnu dienā 2020

12.02.2020
 

2020. gada 12.februārī visā Latvijā norisinājās lielākās izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētais karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem Ēnu diena. Saglabājusies liela skolēnu interese par Ēnu dienu – portālā enudiena.lv šogad reģistrējušies 43 000 potenciālo ēnotāju.

Arī Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņi izmantoja šo izdevību un ņēma dalību šajā pasākumā. Katram interesentam bija iespēja pieteikties pavadīt dienu kopā ar sev interesējošās profesijas pārstāvi, lai iepazītu darba vidi un ikdienu.

Audzēkņu pieredzes stāsti:

Irina Abramova (3-03) ēnoja Daugavpils pilsētas galveno arhitekti

Ēnu diena pagāja labi. Visi ir ieguvuši iespaidus no redzētā. Tikšanās un iepazīšanās ar pilsētas galveno arhitekti noritēja labākajā veidā. Labi, ka ir tāda gadskārtējā iespēja piedalīties un pamēģināt to, ko tu nekad neesi bijis, bet sapņojis kļūt.

Tamara Jefremova (04a) ēnoja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta būvinspektoru

Šogad esmu piedalījusies Ēnu dienā Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā būvinspektorā amatā. Izvēle ir saistīta ar manu izvēlēto profesiju nākotnē, tādēļ ēnot bija vēl interesantāk. Kopā ar ēnu devēju mēs sagaidījām viesus un uzklausījām viņu būvniecības procesā radušas problēmas un meklējam tām risinājumus. Pēc tam mēs devāmies uz būvobjektiem un pieņēmām tos ekspluatācijā vai arī salīdzinājām būvniecības procesa darījumus ar izveidotajiem plāniem. Es rekomendēju jauniešiem piedalīties šajā aktivitātē un izmantot savas iespējas, lai gūtu jaunas zināšanas, uzdot savus jautājumus un pilnīgi iejusties izvēlētājā amatā pavadot dienu ar pieredzējušu cilvēku.

Donats Nilvaks (1-03) ēnoja Daugavpils Universitātes Zinātņu prorektoru

Ēnu diena bija interesanta, es guvu jaunu pieredzi, piemēram, redzēju ļoti interesantu lietu - kā klonē augus. Dienu pavadīju kopā ar zinātnieku Arvīdu Barševski. Varējām vērot kā citi strādā, kā studenti mācās laboratorijās. Nekad nebiju bijis Universitātē, bija iespēja apskatīties sanāksmju telpas, jauno korpusu, kas ir ļoti moderns. Iesaku citiem ēnot, jo uzzināt par citām profesijām ir ļoti brīnumaini un tādā veidā var saprast ko dzīvē vēlies. Labprāt citā gadā ēnotu policijas darbiniekus.

 

Vairāk informācijas par Ēnu dienu:

www.enudiena.lv

Foto: Daugavpils Universitāte

 

Sagatavoja: Pedagogs karjeras konsultants Linda Pūdāne 

  

« atpakaļ