Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Iepazīstam skolēnu mācību uzņēmumu attīstīšanas iespējas

24.11.2021
 
22. novembrī tiešsaistē norisinājās Junior Achievement Latvia (JA) kursu 2.modulis, kur stāstīja par  inovācijām uzņēmējdarbībā, labākām uzņēmējdarbības mācību metodēm un pieredzes apgūšanas iespējām. Kursos dalību ņēma Daugavpils būvniecības tehnikuma pedagogs karjeras konsultants Jeļena Viršuta, moduļa „Iniciatīva un uzņēmējdarbība” pasniedzējas Jekaterīna Kuzminova un Ilona Kuņicka, lai iegūto pieredzi izmantotu darbam ar jauniešiem tehnikumā.

Kursu mērķis bija iedrošināt pēc iespējas plašāku pedagogu daļu motivēt jauniešus uzsākt uzņēmējdarbību, celt uzņēmējdarbības prestižu sabiedrībā.

Alise Žindiga, Printful CSR Projektu vadītāja stāstīja par ilgtspēju un korporatīvu atbildību, pastāstot reālus piemērus un situācijas sava uzņēmuma uzsākšanai; ko būtu labi darīt un ko labāk nedarīt un neizmantot savā uzņēmuma attīstībai.

Aldis Greitāns, RBS MBA programmu direktors atbildēja uz tādiem jautājumiem: kas ir sociāli atbildīgs pasākums, kā izveidot sociāli atbildīgu uzņēmumu, kādai ir jābūt uzņēmuma kultūrai, iepazīstināja ar biznesa modeļu veidiem.

RTU RBS, TechChill operāciju direktore Lauma Sīle skaidroja kā veicināt jauniešu tehnoloģisko skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) izveidi, kā viņus atbalstīt šajā ceļā.

JA Latvia eksperts Marta Buša iepazīstināja ar JA Latvia uzņēmējdarbības programmas pamatskolai integrāciju sociālo zinību mācību priekšmetā. Diskusijas laikā ar savu pieredzi dalījās dažādu skolu skolotāji, pastāstot savus piemērus, savas veiksmes un neveiksmes.

Ļoti interesanti bija uzzināt JA Latvia programmu absolventa Aksela Zingulisa dzīves stāstu, kurš ļoti sīki paskaidroja par nodokļiem skolēnu mācību uzņēmumos, kā arī par kopējo nodokļu sistēmu Latvijā.

Kursu noslēgumā Claudio A. Rivera, RBS bakalaura programmu direktors mudināja iesaistīties SMU, nebaidīties mēģināt kaut ko jaunu, jo tieši tā sākas uzņēmējdarbības ceļš!

 
[foto: ekrānšāviņš no prof. claudio A. Rivera prezentācijas]

Sagatavoja: Jeļena Viršuta

Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ