Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Karjeras atbalsta pasākums ar restorāna “Vairāk Saules” šefpavāru Tomasu Godiņu

29.11.2021
 
2021.gada 19.novembrī  Daugavpils būvniecības tehnikuma IPĪV “Dagda” Ēdināšanas pakalpojuma programmas izglītojamajiem Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas nedēļas ietvaros bija iespēja piedalīties tiešsaistes karjeras atbalsta  pasākumā, kur restorāna “Vairāk Saules” šefpavārs Tomass Godiņš iepazīstināja ar savu profesiju, sniedza ieskatu savā dzīves pieredzē un pastāstīja, ko vispār nozīmē profesija “pavārs”.
Šajā karjeras atbalsta pasākumā piedalījās arī Rēzeknes tehnikuma pedagogi, karjeras konsultanti un izglītojamie, kuri apgūst pavāra profesiju.

Nodarbības gaitā Tomass atbildēja uz sagatavotajiem izglītojamo jautājumiem,  un kā viena no galvenajām Tomasa atziņām saistībā ar pavāra darbu, tā ir vēlme strādāt tieši šajā profesijā. Svarīgi ir apzināties, ka šis darbs ir domāts tieši tev, jo, lai kļūtu par labu pavāru, ir jāiegulda liels darbs, jābūt aicinājumam radoši strādāt garas darba stundas.

Tomass atzīst, ka galvenās veiksmes atslēgas pavāra darbā ir darbs, laba komanda, patīkama, forša atmosfēra, lai gribas iet darbā. Svarīgi, no rīta atnākot, apskatīties, vai ir sagataves, jo, ja tās nav sagatavotas, tad darbs nenotiek tik raiti un pasūtījums tiek ilgi gatavots. Svarīga loma ir arī produktu kvalitātei.

Tomass kopā ar savu radošo komandu demonstrēja meistarklasi picas, suši un vok gatavošanā, restorānā  dienā tiek  veikti no 100-150 picu pasūtījumiem. Arī šeit viens no galvenajiem ātra pasūtījuma izpildes nosacījumiem ir iepriekš veiktās sagataves.

Dalībnieki tika iepazīstināti ar restorāna virtuvi, ar iekārtām, kuras tiek izmantotas ikdienā. Audzēkņiem bija iespēja ieskatīties, kā pavāra darbā tiek izmantots sifons. Tomass pastāstīja, kā un kādas funkcijas veic sifons, kādi noteikumi jāievēro darbā ar sifonu.

Tomass pastāstīja arī par savu karjeras ceļu, sniedza ieskatu pavāra darba specifikā, runāja par profesijas plusiem un mīnusiem, kā arī atzīmēja, ka svarīga loma ir labai darba komandai, kur katrs apzinās savus darba pienākumus un tos veic atbildīgi.

Topošajiem pavāriem Tomass Godiņš novēlēja apzināties savas spējas, interesēties par savu profesiju, gūt pieredzi šajā profesijā un apzināties, ka katram ir īstais laiks un īstā vieta, lai izaugtu līdz šefpavāram.

Tomass Godiņš arī aicināja topošos pavārus gūt pieredzi, izejot praksi restorānā, jo darbīgas rokas vienmēr ir nepieciešamas, tā būtu arī laba rekomendācija darbam citos restorānos.

Sagatavoja:

Ēdināšanas nodaļas vadītāja Sarmīte Meļnikova

un pedagogs karjeras konsultants Ārija Šumeiko


 
 

« atpakaļ