Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Gūstam profesionālas iemaņas uzņēmumā RADEX

03.06.2022
 
Daugavpils būvniecības tehnikuma pirmā kursa transportlīdzekļu krāsotājiem un profesionālās izglītības skolotājam Mārim Ločmelim bija iespēja piedalīties profesionālās kompetences pilnveides seminārā, meistardarbnīcā "Transportlīdzekļu virsbūves detaļu krāsošana, krāsu piemeklēšanas principi", kurš notika pateicoties IZM finansējumam skolotāju profesionālajai pilnveidei.

Pirmā semināra daļa notika jau aprīlī, kad tehnikumā norisinājās profesionālās meistarības konkurss "Transportlīdzekļu krāsotāju divcīņas". Otrā, praktiskā daļa, norisinājās Rīgā uzņēmumā SIA „Radex – Europe” 3.jūnijā.

Meistarklases vadītājs, SIA “Radex-Europe” transportlīdzekļu krāsošanas un krāsu tehnologs Ilmārs Šeflers, dalībniekus iepazīstināja ar uzņēmumu, kurš piedāvā profesionālus auto virsbūves remonta materiālus, to pielietojumu un nozīmību. Jaunieši tika iepazīstināti ar dažādiem instrumentiem, iekārtām un mācību darbnīcu. Katram dalībniekam bija iespēja darboties praktiski – sagatavot transportlīdzekļa virsbūves virsmu krāsošanai, gūt izpratni kā veidot krāsu piemeklēšanu un veidot krāsu toņus, veikt krāsošanu, lakošanu un pulēšanu.

Praktiskās iemaņas un zināšanas par transportlīdzekļu virsbūves detaļu krāsošanu un krāsu piemeklēšanas principiem pilnveido gan pedagoga profesionalitāti, gan dod topošajiem speciālistiem izpratni par darba vidi, profesijas iespējām un materiālu nozīmību laba speciālista darbā.

 

  

Sagatavoja: Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ